Nieuw bommetje? 'Advocaat vraagt heropening debatten bij het BAS om duidelijke redenen'

15 juli 2019 07:53

De 'Operatie Propere Handen' en de nasleep ervan wat betreft het luik matchfixing bij de KBVB en het BAS blijft maar beroeren. Mogelijk ligt er nu een nieuw bommetje onder het dossier.

Mogelijk zouden de debatten en de zittingen omtrent de mogelijke matchfixing aan het einde van het seizoen 2017-2018 opnieuw moeten worden geopend.

Dat is alvast de vraag van de advocaat van Thierry Steemans, de gewezen bestuurder van KV Mechelen. In zijn verdediging is men nog steeds van mening dat het Bondsparket een vordering heeft gemaakt op basis van een onvolledig dossier.

Rechten op verdediging

Zo zouden volgens Het Nieuwsblad de rechten van verdediging voor Steemans zijn tekortgedaan. Het BAS reageerde nog niet op het verzoek om de debatten te heropenen.

De competitiestart komt door dit verzoek normaal gezien niet in het gedrang: het gaat om de verdediging ten gronde van individuele personen - tegen KV Mechelen is al uitgesproken dat ze sowieso niet kunnen degraderen. Er wordt in de loop van deze week al een uitspraak verwacht wat betreft het derdenverzet van de KBVB tegen de betekening van Beerschot in verband met de kalenders voor 1A en 1B.

Sporting Lokeren \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.