Genk zit in heel comfortabele positie: voor spelers is dat niet meteen een voordeel


Foto: © photonews 16 juli 2019 16:00

Genk staat nog drukke transferweken te wachten. Er wordt uitgaand wel nog het één en ander verwacht en het zijn niet allemaal de makkelijkste dossiers.

Ally Samatta kan rekenen op concrete interesse van de Turkse topclub Galatasaray, maar Genk moet wel om en bij de 10 miljoen hebben voor zijn topschutter. 32 goals in 51 matchen zijn natuurlijk cijfers waarvoor je wat kan vragen. En Genk zit in een comfortabele positie.

Hoog mikken

Ja, er zijn afspraken gemaakt met zowel Samatta als Berge, maar die afspraak houdt ook in dat beide partijen er beter van moeten worden. Ze gaan hun goudhaantjes ook niet voor een habbekrats laten vertrekken. Zo willen ze van Berge hun hoogste uitgaande transfer ooit maken. Meer dan de 20 miljoen voor Trossard en liever nog iets dichter bij de 25 miljoen dan bij de 20...

Genk kan het been dan ook heel stijf houden. 20 miljoen voor Trossard, 8 miljoen voor Aidoo, mogelijk 13 miljoen voor Malinovskyi... En dan nog het vooruitzicht op de miljoenen van de Champions League. Dan heb je wel al een appeltje voor de dorst. Voor sommige jongens - met wie geen afspraken gemaakt zijn - kan dat wel pijnlijk worden.

Ambetante situatie

Zo is er Nordin Jackers, die wil en ook mag vertrekken. Maar de geïnteresseerde ploegen - en dat zijn er redelijk veel - knappen af als ze de transferprijs en doorverkooppercentage horen dat de Limburgers vragen. 

De 21-jarige jeugdinternational heeft veel potentieel en de club wil het onderste uit de kan halen. Met Gaëtan Coucke (21) en Maarten Vandevoordt (17) hebben ze nog twee jonge keepers. Een vervelende situatie... Maar ja, Genk heeft gewoon veel reserve en kan zich dus hard opstellen. Al zal er in dit geval toch wel water bij de wijn moeten gedaan worden.

KRC Genk
 
 
 
Reacties.