De Sutter vindt beslissing toch wel raar: "En dan halen ze Neto en Vargas..."


Foto: © photonews 16 juli 2019 06:23

KV Oostende kwam terug op de belofte die de vertrokken Hugo Broos gemaakt had aan Tom De Sutter. De 34-jarige aanvaller kreeg geen nieuw contract en hij gaf het profbestaan dan maar op. Hij voetbalt nu bij Knokke FC, maar zijn afscheid was toch wat wrang.

“Drie dagen na het ontslag van Hugo vertelde het nieuwe bestuur me dat het geen meerwaarde meer in mij zag. Ergens had ik daar - op mijn leeftijd - nog wel begrip voor, maar daarna zie je dat ze jongens als Renato Neto en Ronald Vargas halen. Zijn dat dan zekerheden?", vraagt De Sutter zich af in Het Nieuwsblad.

De twee voorgenoemde transfers hebben een zwaar medisch verleden. "Met alle respect, maar ­Neto speelde het laatste anderhalf jaar amper bij Gent. Dat is toch vreemd. Zeker omdat ik in mijn eerste maand bij Oostende wel toonde wat ik nog in mijn mars had. Daarna ging het wat met ups en downs, maar nooit had ik problemen om 90 minuten te voet­ballen.”

Problemen met makelaar?

De Sutter toonde zich in het begin bij Oostende belangrijk, maar zakte daarna terug. Ook omdat de ploeg amper draaide. Maar misschien wou KVO ook af van manager Didier Frenay, die ze veel geld moesten betalen voor de transfer van Nany Dimata naar Wolfsburg. 

“Of er problemen waren met Frenay, weet ik niet. Oostende heeft zijn eigen opinie. Ikzelf kreeg van een aantal ploegmaats wel nog mooie afscheidsberichtjes. Natuurlijk had ik nog ambitie om op profniveau te blijven voetballen, maar er kwamen niet meteen aanbiedingen uit 1A of 1B. Aangezien ik geen zin had om nog twee maanden te wachten en Belgische profclubs niet meer op mij zaten te wachten, koos ik voor het ambitieuze Knokke.”

Jupiler Pro League \\ KV Oostende \\ Knokke
 
 
 
Reacties.