Wow! Hoe Kompany afscheid nam van City: zijn afscheidsspeech


Foto: © photonews 16 juli 2019 22:17

Bijna niemand in Manchester City was op de hoogte van de paars-witte plannen van Kompany. Na de gewonnen FA-cup lichtte hij zijn teammaats in. Zijn afscheidsspeech was uitermate stijlvol, zoals we hem kennen!

Toen Man City op 18 mei de treble pakte, wist Kompany dat zijn verhaal in Engeland voorbij was. Na de gewonnen finale (6-0 tegen Watford) lichtte hij zijn ploegmaats in: dit was zijn laatste wedstrijd voor de Citizens.

Zijn afscheidsspeech getuigt van grote klasse, maar ook van respect naar zijn teammaats en Manchester City:

"Ik wil jullie bedanken. Bedankt voor alle ervaringen van de voorbije 11 jaar. Goede momenten, minder goede momenten... Ik heb alles hier beleefd bij de club waarvan ik zoveel hou. En daar ben ik zo dankbaar voor. Dit zal zeker niet mijn beste speech aller tijden worden, omdat het de meest emotionele is die ik ooit heb moeten geven. Ik ben blij dat dít mijn laatste wedstrijd was. Ik had het niet anders gewild. Ik denk dat jullie zullen beseffen, wanneer jullie ook op dit punt in jullie carrière zullen staan, dat de mensen die je je blijft herinneren diegenen zijn die er waren in de speciale momenten. Iedereen hier is vanaf nu deel van mijn familie. Jongens, ik daag jullie uit om nóg beter te doen. Ik weet dat dit raar is om te zeggen als je zopas de treble hebt gewonnen, maar jullie hebben nog één doel: de Champions League winnen. Met deze groep kunnen jullie alles bereiken wat je maar wilt, geef dit nooit meer uit handen. Denk eraan: voor jullie het weten, zijn jullie zelf een afscheidsspeech aan het geven zoals mij... wenend... en dan is het voorbij! En geloof me, zo snel gaat het."

Premier League \\ Anderlecht \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.