Advocaat van Beerschot reageert: "Het BAS zegt: bedrieg de boel maar!" & "Dit botst met alle regels van het moreel, juridisch en sportief fatsoen"


Foto: © photonews 17 juli 2019 16:01

Beerschot mag de hoop om komend seizoen in 1A aan te treden definitief opbergen. Thomas Gillis, advocaat van de club, vindt de uitspraak van het BAS absoluut onterecht. "Laat het duidelijk zijn: het BAS zegt hiermee dat matchfixing mag."

Beerschot deed er nog alles aan om de plaats van KV Mechelen in 1A in te nemen. Zonder succes. "Deze uitspraak is geen verrassing, want de krijtlijnen ervan waren al zichtbaar in de voorlopige uitspraak", reageert Gillis bij Sporza. "Het enige wat nu vaststaat, is dat KV Mechelen en vier van zijn bestuurders zich schuldig gemaakt hebben aan matchfixing, iets wat ik al maanden zeg en wat glashelder was."

"Alleen laat een slordig bondsreglement toe dat er straffeloosheid is voor het ergste wat je kunt doen in de sport, namelijk matchfixing. Want laat dit duidelijk zijn: ze zeggen hiermee dat dit mag. Het BAS zegt: doe maar op, bedrieg de boel maar! Nu is er geen degradatie én geen puntenaftrek voor KV Mechelen. Dat botst met alle regels van het moreel, juridisch en sportief fatsoen."

Slechte beurt voor België

Volgens Gillis is de schade voor het Belgische voetbal groot én onherstelbaar. "België maakt een slechte beurt, want dit is een primeur dat een club schuldig bevonden wordt en gewoon in dezelfde reeks mag blijven spelen", vervolgt hij. 

Op 't Kiel gaan ze alvast blijven vechten. "Misschien als enige, want we hebben de indruk dat de KBVB zijn verantwoordelijkheid niet zal opnemen", aldus de advocaat van de Ratten. "We zullen een annulatieberoep indienen bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. We denken dat we daar een aantal gronden voor hebben."

Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.