Hoe meer creativiteit, hoe beter bij Anderlecht: "Zijn laatste pass is zoals die van Tielemans"


Foto: © photonews 17 juli 2019 09:53

Van de 14 jeugdspelers die Vincent Kompany liet opdraven tijdens de voorbereiding zijn er nog twee over. Thierry Lutonda en Anouar Ait El Hadj. Een opmerkelijke beslissing, want de Belgisch-Marokkaanse aanvallende middenvelder komt eigenlijk rechtstreeks uit de U18.

Over zijn technische kwaliteiten is er nooit discussie geweest in Neerpede, maar wel over zijn fysieke capaciteiten. Ait El Hadj is één van de meest dribbelvaardige spelers uit de Academie van Anderlecht en zijn balbehandeling is volgens zijn trainers een streling voor het oog. 

Maar vorig jaar werd hij op zijn 16de overgeheveld naar de U18 en daar werd hij door de oudere jongens op het middenveld te makkelijk opzij gezet. Een opmerking die hij ter harte nam en hij werkte hard om meer spieren te kweken. Met succes, want hij staat heel wat steviger op zijn poten.

Anderlecht wil hem uiteraard nog zijn matchen laten spelen bij de beloften, maar een creatieve speler wou Kompany niet links laten liggen. Aangezien hij één van de eersten op Neerpede was, nam hij hem op de oefensessies. En daar is hij gebleven, terwijl al zijn ploegmaats van de beloftenkern al onder Craig Bellamy zijn beginnen trainen.

Hij heeft een laatste pass als Januzaj en Tielemans

Op het veld van Oudenaarde scoorde hij trouwens al met een sublieme lob. Een opsteker, want ondanks dat hij topschutter werd op de Future Cup vorig seizoen was rendement niet zijn grootste troef. "Hij moest meer durven trappen", bevestigde Mo Ouahbi, zijn trainer vorig seizoen.

Maar zijn kwaliteiten zijn natuurlijk enorm. "Hij heeft een laatste pass zoals ik ze zelden gezien heb. Enkel bij Januzaj en Tielemans... Zijn vista is enorm goed. En hij is technisch heel sterk natuurlijk."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.