Voorzitter Pro League gaat zich buigen over straf en licentie KVM: "Om je licentie te behouden, zijn er voorwaarden"


Foto: © photonews 17 juli 2019 18:30

Met de uitspraak van het BAS lijkt het einde in zicht van de aanslepende zaak omtrent matchfixing. KV Mechelen en vier bestuurders zijn schuldig bevonden en er is een sanctie uitgedeeld. Is die ook zwaar genoeg? Peter Croonen, voorzitter van de Pro League, heeft een dubbel gevoel.

"Ik ben tevreden dat er eindelijk een finale uitspraak is", reageert Croonen bij Sporza. "Deze uitspraak stelt ons hopelijk in staat om een uitspraak te doen over het laatste Europese ticket. Hopelijk beslist de UEFA dat we dat ticket niet verliezen. De realiteit is dat KVM deelname aan de Europa League aan zich ziet voorbijgaan. Wat financieel een streep door de rekening is."

Geen zware straffen

Er is natuurlijk ook de andere kant van het verhaal. "Anderzijds zijn de straffen die uitgesproken zijn op het eerste zicht niet zwaar", verwijst Croonen naar het uitblijven van vermindering van punten. "Dat zal waarschijnlijk ook het algemeen gevoel zijn. Als Pro League hebben we het BAS en de Geschillencommissie onafhankelijk hun werk laten doen."

Waar de Pro League wel kan over oordelen, is over die licentie. Die voor het komende seizoen is uiteraard al toegekend, maar voor 2020-2021 is het een ander paar mouwen. "Om je licentie te behouden, zijn er voorwaarden. We moeten de sancties eens rustig bekijken. Ik ken het reglement nog onvoldoende, maar het zal bekeken worden."

KRC Genk \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.