Simon Mignolet lijkt zijn keuze gemaakt te hebben: "De honger is er alvast"

17 juli 2019 07:43

Simon Mignolet leek deze zomer te vertrekken bij de Engelse topclub Liverpool, maar de kans bestaat dat de doublure van Thibaut Courtois bij de nationale ploeg blijft waar hij is. "Ik wil mijn job zo goed mogelijk doen", klinkt het.

Simon Mignolet is, zeker door de komst van Alisson Becker, meer dan ooit bankzitter bij Liverpool. De Limburger leek Anfield Road dan ook te verlaten deze zomer, maar mogelijk blijft de ex-doelman van Sint-Truiden en Sunderland gewoon waar hij is. Eerder zei Jürgen Klopp al: "Ik denk dat Simon zal blijven. Bij een topclub heb je twee topkeepers nodig en die hebben we."

Ook vorig seizoen kreeg Mignolet ondanks zijn bankzittersstatuut veel lof voor zijn werk.  "Het is niet waar ik op uit ben, maar de coach en Alisson hoeven dat niet te zeggen. Maar het is leuk dat ze mijn werk waarderen", klinkt het bij Sporza. "Ik probeer zo goed mogelijk mijn best te doen voor Liverpool, want daarvoor word ik betaald. Dat is mijn job en die zal ik altijd zo goed mogelijk proberen te doen."

Honger voor een prijs

Mignolet lijkt dus een transfer uit zijn hoofd te hebben gezet. "Ik denk dat het opnieuw een heel opwindend seizoen kan worden voor ons. Hopelijk kunnen we het net als vorig seizoen afsluiten met een prijs. De honger is er alvast. Als voetballer wil je winnen."

Momenteel is de Belg de nummer één van Liverpool omdat Alisson Becker extra vakantie krijgt na de Copa America. "Ik ben nog maar vier dagen terug bij Liverpool en ik speelde al in twee wedstrijden. Ik heb de laatste tijd niet veel gespeeld, dus het is leuk om wat minuten in mijn benen te hebben. Dat is waar je het voor doet als voetballer: spelen. Daar geniet ik van", besluit Mignolet. 

Premier League \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.