Alderweireld kan weg voor een prikje, maar hoe kwam die clausule met deadline op 25 juli in zijn contract?

17 juli 2019 19:51

Toby Alderweireld gaat zijn laatste contractjaar in bij Tottenham Hotspur. De echt concrete interesse blijft uit, terwijl de verdediger echt wel voor een prikje kan vertrekken.

25 miljoen pond. In het Vlaams: een slordige 28 miljoen euro. Een koopje voor een verdediger van wereldklasse. Toby Alderweireld telt bovendien nog maar dertig lentes. Zijn houdbaarheidsdatum is nog lang niet verstreken.

Belangrijk details: de optie in het contract is enkel geldig als er een club komt aankloppen op maximum twee weken van Transfer Deadline Day. De markt sluit in Engeland op donderdag acht augustus. Voor Mega Toby dus op 25 juli.

Hoe die clausule in de overeenkomst is verzeild geraakt? Wel, in januari activeerde Tottenham een andere optie in het toen aflopende contract van de Rode Duivel. Zo lag hij automatisch - gewone onderhandelingen sleepten aan - vast tot medio 2020. Addertje: de lage prijs.

United? Roma? Of wachten op een transfervrije Alderweireld?

Het is dan ook opvallend dat er geen gegadigden zijn. Manchester United werd de voorbije seizoenen meermaals aan Alderweireld gelinkt, maar ook daar is het windstil. AS Roma zit op de geruchtenmolen, maar concreet is het niet. Dat zal binnen twaalf maanden wel anders zijn...

Redactie

Premier League \\ Serie A \\ Manchester United \\ Tottenham \\ AS Roma
 
 
Reacties.