Probleem? Anderlecht (en Kompany) op dikke week van competitiestart nog steeds zoekende


Foto: © photonews 18 juli 2019 12:33

Volgend weekend begint de competitie. Terwijl de meeste ploegen toch al aan het toewerken zijn naar hun basisploeg blijft Anderlecht roteren en zoeken met jongens die waarschijnlijk nog mogen vertrekken. Een probleem?

Zaterdag staat er de oefenmatch achter gesloten deuren in en tegen Hamburg op het programma. Tegen de ex-club van Vincent Kompany wordt misschien al meer duidelijk, maar uit de oefenpot tegen OFI Kreta van woensdag viel weinig af te leiden.

Geen Vlap, Verschaeren, Sam, Kompany, Nasri... Zulj en Gerkens werden als valse spitsen gebruikt en jonge gasten als El Kababri, Ait El Hadj en Daskevic stonden in de basis. Kayembe, Lawrence, Dante en Trebel zijn dan weer jongens die mogelijk nog zullen vertrekken.

Dat lijkt dus langs geen kanten op de ploeg die tegen KV Oostende zijn debuut zal maken. Op iets meer dan een week zullen er eindelijk knopen moeten doorgehakt worden. Want paars-wit kan moeilijk met die ruime kern blijven werken. Die B-kern die al weken aangekondigd werrd, is er nog steeds niet. 

Vertraging

Uiteraard heeft Anderlecht ook vertraging opgelopen door de late terugkeer van de belofteninternationals. Verschaeren, Bornauw, Cobbaut, Amuzu en Saelemaekers zijn allemaal zekere of mogelijke titularissen. Sandler werd pas gisteren verwelkomd, Nasri heeft nog tijd nodig en Vlap sloot aan tijdens de stage in Nederland. En een nieuwe spits is er nog niet, waardoor Thelin waarschijnlijk aan de competitie begint.

Maar nu begint de tijd toch wel te dringen. Automatismen kweek je niet op een week tijd. Een systeem hamer je er ook niet in op die tijd. Zou u op dit moment kunnen zeggen wie er links- en rechtsback gaat spelen? Wie er straks voor de verdediging gaat beginnen? De spelers weten het ook nog niet. 

Het geraamte van de ploeg zou wel bekend moeten zijn: Didillon, Kompany, Bornauw, Vlap en Verschaeren zijn quasi zekerheden. Maar die hebben nog geen enkele keer allemaal samen op het veld gestaan. Afwachten dus of er in Duitsland een 'basisploeg' zal staan.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.