Veljkovic vangt bot: BAS bevestigt strafmaat KBVB


Foto: © photonews 18 juli 2019 19:06

Dejan Veljkovic blijft voor 10 jaar geschorst. De vermeende architect van de matchfixing wou als spijtoptant bekrachtigd worden, maar het BAS besliste om zijn zaak niet af te splitsen van het matchfixing-dossier. In het andere geval had hij tot een uitspraak zijn activiteiten kunnen hervatten.

De advocaten van Veljkovic vonden dat aangezien hij had meegewerkt aan het strafonderzoek, de bekrachtiging van zijn statuut als spijtoptant sneller zou volgen. “Veljkovic heeft vrijwillig gekozen om in de strafprocedure spijtoptant te worden. Dat kan niet als gevolg hebben dat een regelmatig ingestelde tuchtprocedure daarom moet wachten totdat definitief uitspraak werd gedaan over het memorandum (bekrachtiging) en over de strafvordering”, laat het BAS weten in een 50 pagina's lang document. 

De advocaten van Veljkovic vonden ook dat hij niet vervolgd kon worden aangezien hij niet aangesloten was bij de KBVB.  “Maar op basis van het bondsreglement kan de KBVB wel degelijk maatregelen nemen tegen Veljkovic. En het gerechtelijk wetboek (artikel 1380) biedt voldoende rechtsgrond om stukken uit een strafdossier over te maken”, oordeelde het BAS.

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.