De prognose van de redactie: 9. STVV opnieuw de luis in de pels van de groten?


Foto: © photonews 18 juli 2019 19:25

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is bijna ten einde. Volgende week vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2019-2020. Vandaag in onze prognose: STVV op plek 9.

Prognose

Vorig seizoen moest Gent tot op de laatste speeldag bibberen op Stayen om naar play-off 1 te mogen en werd het voor STVV een seizoen van net niet. Toch speelden de Kanaries onder Marc Brys vaak goed voetbal en dat leverde ze sympathie op van velen.

Of ze dit seizoen opnieuw 'the best of the rest' kunnen worden? Het zal niet makkelijk zijn. De tegenstander zal meer aangepast zijn aan de speelstijl van STVV en van onderschattig zal ook geen sprake meer zijn. Toch verwachten we een erg rustig seizoen, met misschien toch wel wat positieve uitschieters. Komt de hel van Stayen terug?

Opvallendste transfers

Met Tomiyasu en De Sart vertrokken twee belangrijke pionnen uit de centrale as bij STVV. Die eerste leverde negen miljoen euro op, over de tweede zijn overstap naar Antwerp was heel wat te doen. 

Aan inkomende zijde werden dan weer vooral aanvallers aangetrokken: Allan Sousa, Yuma Suzuki en Cong Phuong Nguyen - de Vietnamese Messi genoemd. Benieuwd wat we van hen te zien gaan krijgen.

Sterke punten

Hard werken, het is al langer dan vandaag het devies van Marc Brys. Vorig jaar rendeerde dat en dit seizoen zal het niet anders zijn.

Door de Japanse links zullen er mogelijk nog wel wat nieuwkomers naar Stayen komen de komende weken om zo mee te spelen voor de linkerkolom. Het tragische overlijden van Mo Nitcheu zal de rangen mogelijk nog dichter bij elkaar brengen en de troepen voor elkaar laten strijden.

Zwakke punten

Tomiyasu en De Sart zijn tot op heden nog niet echt vervangen in de kern en dus mangelt het misschien tot op heden nog wat aan defensieve stabiliteit. Het zal af te wachten zijn hoe de club daarmee om zal gaan. 

Voorbereiding

STVV speelde volgende oefenwedstrijden in voorbereiding op het nieuwe seizoen:

{INSERT_PREPARATION}

Jupiler Pro League \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.