Hagi legt uit waarom hij voor Genk koos ondanks interesse van hele rist topploegen


Foto: © photonews 18 juli 2019 14:14

Ianis Hagi werd vandaag voorgesteld bij KRC Genk. Volwassen spelers hoor voor een jongen van 20. In perfect Engels kwam hij uitleggen waarom hij voor de Limburgse kampioen gekozen had: "Mijn Engels? Mijn zus en ik hebben de British School doorlopen", liet de Roemeen weten.

Hagi maakte indruk met zijn uitleg. Niet al te veel clichés, maar gewoon een open jongen. "Ik koos voor Genk omdat het een team is dat een verleden heeft met jonge spelers beter maken. Genk was daarom mijn eerste keuze. Ik wil ook zoveel mogelijk spelen, ik wil tactisch en fysiek groeien. Daarom leek dit me het beste team", aldus Hagi.

Half Europa zat achter de creatieve middenvelder. Ook grotere en aantrekkelijkere namen dan Genk. "Ja maar hier speelden De Bruyne, Courtois, Koulibaly... Jonge spelers die hier groeiden en daarna de volgende stap in Europa zetten. Dit team speelt ook helemaal mijn stijl: dominant, hoog druk zetten en altijd met de bal in de voeten."

Druk door mijn achternaam? Ik ben ermee opgegroeid

Als zoon van Gheorghe Hagi mag hij zich ook in België aan heel wat vergelijkingen verwachten. "(glimlacht) Daarmee ben ik opgegroeid, ik ben het gewend. Daarbij, druk, I like it!"

TuurlijkDit is ook een moeilijke competitie met vijf-zes ploegen die voor de top drie strijden en één ploeg die rechtstreeks naar de CL gaat. Ik kan hier Champions League spelen. Dit is een fantastische kans voor mij. Ik kijk er naar uit en ik wil niet enkel deelnemen aan de Champions League, maar er ook resultaten in neerzetten."

KRC Genk
 
 
 
Reacties.