Al vijf goals in voorbereiding, Engelse en Duitse interesse in groeibriljant uit 1B


Foto: © photonews 19 juli 2019 12:40

Sporting Lokeren is stilaan klaar voor zijn seizoen in 1B. Daarbij zal het ook mogen rekenen op een 17-jarig jeugdproduct. Die moet al clubs van zich afslaan.

In de voorbereiding scoorde hij al tegen Temse, Zelzate, Dender en zelfs twee keer tegen AS Monaco: 5 doelpunten dus al voor Dylan Mbayo (17).

De zoon van Marcel Mbayo - ook al een speler van Lokeren geweest - is daarmee een speler om in de gaten te houden in 1B, nadat hij vorig seizoen zijn debuut maakte in 1A. 

"We gaan al onze talenten proberen te houden, maar we zijn niet anders dan de andere ploegen", besefte Glen De Boeck al. En er is al de nodige interesse voor Mbayo: Hannover 96 en Wolverhampton zijn maar twee van de geïnteresseerde clubs in de kwieke flankspeler.

Toch ziet het er naar uit dat hij de komende maanden gewoon nog zal volmaken bij Lokeren. Hij gaat nog naar school en wil die school in België afmaken én de club die hem afgelopen winter een eerste profcontract tot 2021 gaf zeker geen mes in de rug steken. 

Boterhammen?

De fans? Die genoten al met volle teugen, maar hopen dat hij nog even blijft én de voetjes op de grond kan houden: "Dat zal moeten, hopelijk kan zijn vader daarbij helpen. Hij zal nog veel boterhammen moeten eten, al heeft hij heel veel talent. Voor zijn ontwikkeling blijft hij best nog een jaar of twee bij ons, zodat hij ook eerst nog een diploma kan halen hier."

Sporting Lokeren
 
 
 
Reacties.