Hagi over zijn rugnummer en over zijn wereldberoemde vader: "23? Nee, niks met Michael Jordan te maken..."


Foto: © photonews 19 juli 2019 05:30

De naam 'Hagi' opent deuren, zeker als je een begaafde voetballer bent. Maar 'zoon zijn van' heeft uiteraard ook zijn nadelen. Ianis Hagi trekt er zich echter allemaal niks van aan en is zijn vader gewoon enorm dankbaar voor de kansen die hij heeft gekregen.

Als je als voetballer de bijnaam 'De Maradona van de Karpaten' hebt gekregen, dan weet je dat je iets betekent hebt in het Europese voetbal. Gheorghe Hagi speelde de pannen van het dak bij Real Madrid, Barcelona en Galatasaray. Zijn zoon Ianis hoopt bij Genk de eerste stappen te zetten om straks zijn eigen naam te maken.

Maar zonder het belang van vader te vergeten. Die stopte hem op zijn 10de in de Academie die zijn naam draagt en de hoofdleverancier is voor de eerste ploeg van Viitorul. "Ik wil hem en de mensen van de Academie bedanken", knikte Hagi. "Ik ben de speler die ik vandaag ben dankzij hen. Voor Genk spelen is ook een bedankje aan hen!"

Intussen is ook bekend dat hij met nummer 23 zal spelen. Geen verwijzing naar Michael Jordan... "Nee, ik ben wel een grote NBA-fan, maar Jordan is van voor mijn tijd. Ik heb het meer voor Steph Curry, maar het nummer 30 was er niet (Nordin Jackers heeft dat). En als het de 10 niet is (Samatta) interesseert het me niet welk nummer ik draag", lachte hij.

KRC Genk
 
 
 
Reacties.