Ouderdomsdeken wil zich in Genk nog maar eens bewijzen: "David heeft Goliath al eens verslagen"


Foto: © photonews 19 juli 2019 08:24

De officieuze start van het Belgisch voetbalseizoen wordt morgen gegeven in de Luminus Arena. Genk en KV Mechelen treffen er elkaar voor de Supercup. Voor Igor De Camargo wordt het weer eens een terugkeer naar de club waar het voor hem allemaal begon.

De 17-jarige Braziliaanse Belg begon er in 2000 aan zijn Europees avontuur. "Genk zit in mijn hart", knikt hij in HLN. "Toen ik daar als jonge knaap aankwam, heeft de club me goed begeleid. Daar is de basis gelegd voor mijn carrière. Ik kreeg er de tijd om me aan te passen aan de Belgische cultuur en het Europese voetbal."

KV Mechelen is geen kleine club meer

De Camargo zal er nog eens willen bewijzen dat hij op zijn 36ste nog steeds niet versleten is. "De honger is nog groot. Ik ben ambitieus, en KV Mechelen moet dat ook zijn. Toen ik hier vroeger op verplaatsing kwam met Genk of Standard, had ik altijd het gevoel dat de zege op voorhand al binnen was, want we speelden tegen een - met alle respect - kleine club."

"Wel, Malinwa is niet langer een kleine club. Na vorig seizoen mogen we ambitie hebben. We zijn wel de bekerwinnaar, hé. Wij moeten geen schrik hebben van Genk. Ik weet waartoe we in staat zijn. David heeft Goliath al eens verslagen in de bekerfinale. Waarom zou dat nu niet nog eens kunnen?"

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.