Buffel krijgt schitterend afscheid: heel grote namen in Legends Game, Mpenza heeft nog altijd neus voor goals

20 juli 2019 19:50

Voor de Supercup stond er nog een wedstrijd gepland. Thomas Buffel kreeg zijn afscheidsmatch die hem beloofd was bij zijn vertrek uit Genk. En het was heel wat schoon volk dat opdaagde om met het clubicoon te spelen.

Wat dacht u van Pierre Van Hooijdonck, Luc Nilis, Gilles De Bilde, Emile Mpenza, Paul Bosvelt,... Olivier Deschacht sprong na zijn oefenmatch met Zulte Waregem meteen de auto in om zich richting Genk te haasten.

Velen hadden uiteraard niet meer het figuur van hun glorietijden, maar een Nilis - met buikje - kan nog steeds een bal 'op de plastron' leggen, zoals hij een paar keer bewees. En Emile Mpenza heeft nog steeds zijn torinstinct niet verloren. Hij scoorde twee keer. Ex-Genk-middenvelder Toth scoorde dan weer met een prachtige lob vanin de middencirkel.

Bjorn De Wilde lijkt tegenwoordig meer op een bodybuilder, Eric Matoukou heeft duidelijk van het leven genoten en Mbo Mpenza snelt geen mensen meer voorbij... Maar velen wisten nog steeds wat ze met een bal moesten doen.

Ook Thomas Buffel scoorde uiteindelijk nog, net als zijn zoontjes even daarvoor - tot groot jolijt van de aanwezig supporters. Zij eerden hun held met een prachtig spandoek. 

Aanwezigen:  László Köteles, Geert De Vlieger, Gill Swerts, Frederik Boy, Bennard Kumordzi, Marvin Andrews, Ngcongca Anele, Eric Matoukou, Olivier Deschacht, Koen Daerden, Paul Bosvelt, Serhiy Serebrennikov, Tom Soetaers, Alex Rae, Orlando Engelaar, Pierre van Hooijdonk, Emile Mpenza, Mbo Mpenza, Gilles De Bilde, Luc Nilis, Michael Mols, Nacho Novo, Stijn De Smet, René van Dieren, Bjorn De Wilde, Marvin Ogunjimi, Kennedy Nwanganga, Gaby Mudingayi, Peter Van der Heyden, Olivier Deschacht, Balasz Toth en natuurlijk Thomas Buffel. En op de trainersbanken: Mario Been, Alex McLeish, Aimé Anthuenis en Pierre Denier.

Bart Ver Elst - Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem \\ Willem II
 
 
Reacties.