Sander Berge laat zich uit over zijn toekomstplannen: "Er is al 2,5 jaar speculatie"


Foto: © photonews 21 juli 2019 16:21

Eén grote uitblinker in de Supercup tussen Genk en KV Mechelen. Of toch twee. Aanvoerder Sébastien Dewaest was goed voor twee doelpunten. Maar Sander Berge heerste (letterlijk dan) en verdeelde op het Genkse middenveld. Waar zijn toekomst ligt? Dat is nog onduidelijk.

Berge demonstreerde zaterdagavond nogmaals waarom Genk minstens 20 miljoen euro wil vangen voor de Noor. Onverzettelijk in de duels, een goede passing en dribbels alsof hij in zijn eigen tuin aan het ballen is. Maar blijft hij of blijft hij niet in Genk? De boomlange middenvelder staat voor een dilemma: Champions League-voetbal in de Luminus Arena of vertrekken naar een sterkere (top)competitie.

"Ik kwam op de eerste training naar hier om elke dag beter te worden", vertelde Berge na de gewonnen Supercup. "Er zijn nog vijf weken te gaan tot de transferperiode sluit. Zelf wil ik gewoon voetballen en er het beste van maken, want ik hou van Genk. Bovendien zijn er al 2,5  jaar speculaties over een transfer", lacht de Noor.

'Nieuwe' Genk

Het 'nieuwe' Genk onder Mazzu bouwt verder op het kampioenenjaar. Met enkele nieuwe pionnen die in de plaats van sterkhouders kwamen. "We hebben een goede ploeg, ook al zijn enkele sleutelspelers zoals Trossard en Malinovskyi vertrokken. Met onder meer Bongonda en Hagi erbij zullen we een competitieve groep en een sterke ploeg hebben", weet de sympathieke Noor. 

"Als jonge speler droom je van wedstrijden tegen Barcelona"

Het Kampioenenbal kan Berge mogelijk overtuigen om toch tot januari in Limburg te blijven. "Of de Champions League mij hier kan houden? Ik wist dat we de CL zouden spelen door de titel. Dat is natuurlijk speciaal. Als jonge speler droom je van wedstrijden tegen Barcelona."

Volgens verschillende bronnen liet hij recent nog een aanbod van Sheffield links liggen. Al wil hij daar zelf niet te veel op ingaan. "Genk weet wat ik wil, dus we zoeken de best mogelijke oplossing."

Een favoriete club om later aan de slag te gaan heeft Berge alvast niet. "Moeilijk om te zeggen", twijfelt de sterkhouder van het Genkse middenveld. "Hopelijk een club uit de top vijf van een topcompetitie. Maar ik kan niet één ploeg zeggen, anders sluit ik andere teams uit. Ik wil graag al mijn opties behouden", lacht hij. 

KRC Genk \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.