Wouter Vrancken: "Bij momenten te veel respect getoond" & "Eigenlijk nog maar 10 dagen bezig met onze voorbereiding"


Foto: © photonews 21 juli 2019 13:30

KV Mechelen was een week voor de competitiestart simpelweg een maatje te klein voor landskampioen KRC Genk in de Supercup. KVM-coach Wouter Vrancken legde zich neer bij de nederlaag, maar hoopt wel snel versterkingen te verwelkomen.

"Dit was een verdiende overwinning voor Genk", wond Vrancken er geen doekjes om. "Maar bij momenten hebben we te veel respect getoond. Pas na het eerste doelpunt zijn we in onze eigen kansen beginnen te geloven. Jammer. Zeker omdat we twee doelpunten slikken op stilstaande fases. Het waren drie vermijdbare goals. De derde goal was misschien overdreven, maar de zege is zeker verdiend."

Genk speelde nog niet het voetbal waarmee het vorig jaar enkele teams voetballes gaf. Maar het team van Félice Mazzu was gewoon een klasse te sterk. "Je speelt natuurlijk tegen de landskampioen, hé. Zij missen twee basisspelers uit hun kampioenenploeg en ze hebben dat goed opgevangen. Wij zitten met onze kern van 1B , dus we wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden."

Versterkingen

Laat het duidelijk zijn: Vrancken wil versterkingen in zijn team zien. En liefst zo snel mogelijk. "Er zijn drie spelers met een meerwaarde vertrokken. Waaronder met Mera een absolute sterkhouder. Die plaatsen zijn nog niet opgevuld. De transferperiode is nog lang, maar ik heb de nieuwkomers liever sneller dan later. Al hebben we vorig seizoen in de beker getoond dat we 1A waard zijn."

Bovendien waren de afgelopen weken niet makkelijk door alle perikelen met het BAS en de onwetendheid over 1A of 1B. "Eigenlijk zijn we nog maar tien dagen met onze voorbereiding bezig", besluit Vrancken. "Daarvoor was iedereen met zijn eigen toekomst bezig. En tien dagen is niet genoeg om onze voet naast die van Genk te zetten."

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.