Het BAS heeft beslist: Anderlecht en Kompany kunnen dan toch opgelucht ademhalen


Foto: © photonews 22 juli 2019 17:19

Geen terugkeer in mineur voor Vincent Kompany in het Astridpark. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft beslist dat Anderlecht de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League niet achter gesloten deuren moet afwerken.

De supporters van Anderlecht maakten het in de play-off 1-wedstrijd op het veld van Standard veel te bont. Anderlecht kreeg van de Geschillencommissie als straf één wedstrijd achter gesloten deuren. Maar zover komt het dus niet. Het BAS heeft de straf van de Geschillencommissie omgezet naar een voorwaardelijke wedstrijd achter gesloten deuren.

Indien het de komende drie jaar nog eens misloopt, dan moet Anderlecht dus wel een match in een leeg stadion spelen. De boete van 6.000 euro en een verplichte sensibiliseringscampagne bleven wel behouden. Voor Kompany toch wel belangrijk, want hij viert zondag zijn terugkeer in een uitverkocht Lotto Park. 

Anderlecht gebruikte als verdediging bij het BAS het voorbeeld van de wedstrijd van Standard op Charleroi in 2017. Ook de Rouches kregen toen zelfs twee wedstrijden achter gesloten deuren opgelegd, maar het BAS besliste daar anders over. 

Anderlecht
 
 
 
Reacties.