Hoe Genk slim investeert: deze acht transfers leverden samen méér dan 100 miljoen euro winst op


Foto: © photonews 22 juli 2019 11:11

KRC Genk betaalde liefst acht miljoen euro voor Ianis Hagi en zeven miljoen euro voor Theo Bongonda. Daarmee investeren ze flink in nieuw materiaal, maar in het verleden maakten ze al bijzondere winsten.

Sander Berge kwam voor twee miljoen euro, Ally Samatta zelfs voor 800.000 euro naar de Luminus Arena. Als zij Genk zullen verlaten, zullen ze opnieuw voor een fikse winst zorgen bij de Limburgers. En in het verleden deden ze ook al prima zaakjes.

Op acht transfers maakten ze in totaal zelfs meer dan 100 miljoen euro winst. Ze gaven in totaal amper 7,53 miljoen euro uit aan Trossard, Bailey, Colley, Milinkovic-Savic, Malinovskyi, Aidoo, Pozuelo en Ndidi en verkochten die voor meer dan 107 miljoen euro.

Het maakt van KRC Genk een slimme ploeg: investeren in spelers waarvan ze weten dat er met veel meerwaarde kan worden doorverkocht. Bovenstaande acht bewijzen dat, met Samatta en Berge onder meer nog op komst gaat het verschil enkel groter worden.

Bovendien moet ook nog worden in rekening gebracht dat op sommige spelers ook nog een doorverkooppercentage werd bedongen, waardoor het reële cijfer nog hoger ligt. Dan kan je al eens acht miljoen investeren in een Roemeen ... 

KRC Genk
 
 
 
Reacties.