Preud'homme bouwt: "Ik hoop dat Standard ooit een ploeg is die je kan vergelijken met het Brugge van nu"


Foto: © photonews 23 juli 2019 08:32

Het tweede jaar van Michel Preud'homme bij Standard... Is dat niet het jaar waarin hij zijn ploeg meestal helemaal op de rails krijgt? De kampioenenmaker legt uit waarom het allemaal zo simpel niet is.

Preud'homme is een bouwer en dat heeft zijn tijd nodig. “Ik hoop dat er een moment komt waarop wij een club zijn die je kan vergelijken met het Club Brugge van nu", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Dat je voor de start van elk seizoen kan zeggen: Wij moeten voor de titel gaan. Standard is nog niet zover. Dat is een proces, het komt niet zomaar. Ik heb altijd gezegd dat ik geen toverstok heb. Het is niet omdat Preud'homme komt, dat alles meteen vanzelf gaat."

Preud'homme weet uiteraard wel waar hij naartoe wil. "Ik weet wel dat ik mijn groep hard ga laten werken en er structuur in ga pompen. Ze zeggen vaak dat een ploeg van Preud'homme beter presteert in zijn tweede seizoen. Je moet immers iets opbouwen. Soms duurt het langer. Bij Brugge werden we ook pas kampioen in mijn derde jaar, hé."

Titelkandidaat?

Nu wil hij dus nog geen grote uitspraken doen. “Van het huidige Standard zeg ik dat we ons zoals vorig jaar moeten proberen te kwalificeren voor de play-offs. Dan is het uitkijken naar welke positie je bekleedt en waar je ploeg staat. Dan pas kunnen wij eventuele titelambities uitspreken."

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
 
Reacties.