Gent wil Depoitre morgen al inzetten tegen Viitorul: "Thorup wou hem er graag bij"


Foto: © photonews 24 juli 2019 06:48

AA Gent kondigde gisteren de terugkeer van Laurent Depoitre aan. Het maakte zo de Gentse feesten van de doorsnee Buffalo-fan nog wat mooier.

“Depoitre is een speler die past in de manier van spelen die de coach voor ogen heeft”, aldus  algemeen directeur Michel Louwagie tegenover Het Nieuwsblad. “De coach wou absoluut een fysiek sterke speler zoals Alexander Sørloth, maar die was gehuurd. Laurent heeft een vergelijkbaar profiel en de medische en fysieke tests waren overtuigend.”

 “Laurent viel eind februari geblesseerd uit. Omdat hij einde contract was en Huddersfield uit de Premier League zakte, konden ze hem niet meer dezelfde voorwaarden bieden”, aldus Louwagie. Dus kwam Depoitre transfervrij op de markt."

“We hebben een coach die met hoge pressing wil spelen. Dan heb je spelers nodig die daarvoor geschikt zijn. Depoitre heeft dat profiel. We hebben het doorgesproken met coach Jess Thorup. net als bij onze andere transfers, en hij wilde Laurent er graag bij."

Depoitre verscheen al op het trainingsveld. AA Gent probeert hem al speelgerechtigd te krijgen voor donderdag tegen Viitorul.

Europa League \\ KAA Gent \\ Viitorul Constanta
 
 
 
Reacties.