Francky Dury laat zich uit over de komst van Olivier Deschacht: "Fenomenale statistieken" en "Hij heeft heel veel zin"


Foto: © photonews 24 juli 2019 22:53

Voor Zulte Waregem was het een drukke woensdag, met twee Belgische nieuwkomers die de rangen officieel kwamen versterken. Zo moet Olivier Deschacht ervaring brengen aan de verdediging van Essevee.

"Deschacht heeft vier-vijf maanden niet gevoetbald, maar we zaten wat vast qua verdedigers", legt Francky Dury uit over de nieuwe verdediger.

"Bürki heeft weinig matchritme en Baudry kan ook niet starten aan de competitie. Daarom hebben we snel geanticipeerd en Deschacht laten testen bij ons. Uiteindelijk wilden we hem vorig jaar ook al."

Geweldige professional

Toch is de situatie nu wel wat anders: "Olivier kwam toen uit sterke play-offs met Anderlecht, nu is het inderdaad wat anders qua verhaal. We willen het niet forceren, hij is 38 jaar."

"Maar hij wil de kans met beide handen grijpen en is een geweldige professional. Hij heeft nog enorm veel goesting om nog een jaar te spelen, zijn statistieken zijn fenomenaal in België. Ik hou ervan met jongeren te werken, maar ik trek ook graag eens een ervaren kerel mee in een verhaal dat hij graag wil."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.