"Levski Sofia of Larnaca? Laat ons eerst maar eens Viitorul kloppen" en "Europees voetbal niet meer verwacht, maar ..."

24 juli 2019 12:25

KAA Gent opent donderdagavond de Europese debatten namens België in de Ghelamco Arena tegen het Roemeense Viitorul. Ondertussen is ook al de loting gebeurd voor de volgende ronde, waarin Larnaca of Levski Sofia wachten.

"Om eerlijk te zijn: ik heb niet al te veel aandacht gegeven aan die loting voor de derde voorronde, al kennen we nu wel de tegenstanders", aldus Jess Thorup in een eerste reactie. "Onze focus zal nu vooral op de matchen tegen Viitorul liggen."

"Als we voorbij hen raken, dan kijken we verder naar de volgende ronde. Natuurlijk gaan we wel al onze scouting op pad sturen om beide ploegen in de gaten te houden. De loting had zeker moeilijker gekund, maar het gaat tegen Viitorul al niet makkelijk zijn. Daarop moet onze focus nu liggen."

Hongerig

"Sofia heeft historisch gezien een grotere naam dan Larnaca, maar ik ga er nu nog niet al te veel over zeggen. Laat ons eerst maar eens voorbij Viitorul proberen te raken. Die focus op die match leggen is nu het belangrijkste, maar het is geen probleem: de spelers en staf weten wat van hen te verwachten staat. Het zou een grote fout van ons zijn als we nu al aan de volgende ronde dachten."

"We hebben ons zes weken voorbereid en we hadden niet verwacht nog in Europa te gaan spelen, maar we zijn zo klaar als mogelijk. Nu willen we ons klaarzetten voor de competitie, deze groep is klaar en hongerig - al heeft Viitorul misschien wel al wat meer matchritme."

Viitorul heeft veel kwaliteiten

"Ze hebben veel goede, jonge spelers en we zullen tegen Viitorul op ons best moeten zijn om ze te kunnen kloppen. Ik zag hun drie wedstrijden die ze al speelden dit seizoen en ze hebben veel kwaliteiten."

Johan Walckiers

Europa League \\ KAA Gent \\ Viitorul Constanta
 
 
Reacties.