Rode Duivels al bijna een jaar op één, winnaar Afrika Cup liefst 28 banken vooruit


Foto: © photonews 25 juli 2019 13:13

De FIFA heeft donderdag een nieuwe wereldranglijst bekendgemaakt. De Rode Duivels blijven (nu al bijna een jaar) de nummer één. De grootste sprong werd echter door Algerije gemaakt.

België is al sinds september vorig jaar leider op de FIFA-ranking en dat blijft ook de komende weken zo. De Rode Duivels zien achter hen wel een verschuiving gebeuren. Wereldkampioen Frankrijk is de tweede plek kwijt aan Brazilië, dat begin deze maand nog de Copa America won. 

België telt 1.746 punten. Dat zijn er 20 meer dan Brazilië en 28 meer dan de buren uit Frankrijk. Engeland en Uruguay vervolledigen de top vijf. De Rode Duivels nemen het begin september op tegen San Marino en Schotland in het kader van de kwalificatieduels voor het EK van volgend jaar. 

De Europese landen kwamen de afgelopen weken niet meer in actie. De Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen deden dat wel door respectievelijk de Afrika Cup en de Copa America. Algerije, winnaar van de Afrika Cup, ging liefst 28 plaatsen vooruit naar de 40e plek. 

België
 
 
 
Reacties.