Nog eventjes tot de start van Eerste Klasse Amateurs: wie zijn de favorieten?

25 juli 2019 23:56

Nu vrijdag gaat de Jupiler Pro League van start, op 1B is het nog een weekje langer wachten. Eerste Klasse Amateurs zal eind augustus beginnen, wie zijn nu de grote favorieten om naar 1B te gaan?

Vorig seizoen pakte Thes Sport verrassend de titel in Eerste klasse amateurs. De ploeg vroeg echter geen licentie aan en in de eindronde promoveerde Excelsior Virton naar 1B. Volgend seizoen zijn er volgens Jo Christiaens (verdediger bij Thes Sport) drie grote favorieten om de titel te pakken.

Zo  ziet hij Lierse als de grootste kanshebbers: “Lierse had al een erg goede selectie en ze komen nog eens sterker uit de transferperiode. In hun tweede jaar zal het tijd zijn om te oogsten, ik denk dat zij de te kloppen ploeg zijn.”

Lierse-Kempenzonen versterkte de selectie met onder meer Jonas Vinck (sterkhouder Deinze), Kassim Doumbia (ex-AA Gent en Waasland-Beveren), Osei-Berkoe (Club Brugge), Jonathan Kindermans (RWDM) en Sam Van Aerschot (Thes). Alle sterkhouders zijn gebleven en de ploeg begint als topfavoriet aan het seizoen. Het enige probleem dat zou kunnen optreden is de afwezigheid van een echte topschutter.

Christiaens ziet ook in Deinze en RWDM twee prominente kanshebbers: “Deinze had vorig seizoen echt gehoopt om de sprong naar 1B te maken. Dat mislukte en dus zullen ze ongetwijfeld de ambitie hebben om dit jaar over te gaan. De selectie is nagenoeg dezelfde gebleven en die was al heel sterk.”

Weinig versterking dus voor Deinze. Het verloor enkel Jonas Vinck aan rechtstreekse concurrent Lierse-Kempenzonen. De ploeg van David Gevaert zal in augustus op zoek gaan naar enkele opportuniteiten. 

Ook het ambitieuze RWDM maakt kans op promotie: “Je merkt dat die ploeg echt vooruit wil nu. Met spelers als Cabeke en  Brouckaert hebben ze daar heel wat kwaliteit. Het zal uitkijken worden naar hun prestaties.”

RWDM heeft een ervaren selectie met enkele jonge talenten. De ploeg zal zeker in de linkerkolom willen eindigen en dan weet je maar nooit. De vorm van mannen als Cabeke, Brouckaert en Napoleone zal bepalen hoe ver ze komen. Diallo kwam te kort voor 1A bij Eupen, maar zou wel eens de gehoopte topschutter kunnen zijn in Molenbeek. 

Beker van België \\ SK Deinze \\ RWDM Brussels \\ Thes Sport Tessenderlo \\ Lierse Kempenzonen
 
 
 
Reacties.