Kortrijk opent seizoen bij kampioen Genk, Yves Vanderhaeghe beschouwt voor

26 juli 2019 07:31

KV Kortrijk begint aan het seizoen met een altijd pittige uitwedstrijd bij KRC Genk aan het seizoen. Maar: vorig seizoen waren de Kerels de enige Vlaamse ploeg die niet verloor van de Limburgers én na Nieuwjaar speelden ze op een marstabel voor play-off 1.

Goede resultaten in de terugronde, 24 op 30 in de play-offs en ook enkele goede resultaten tegen topteams als Club Brugge en KRC Genk: het levert Yves Vanderhaeghe en KV Kortrijk in alle analyses een plekje dichtbij play-off 1 op.

"Maar play-off 1 halen? Dat is vaak weggelegd voor de grote ploegen. Wie zijn de prijzenpakkers? De grote clubs. Als er eens een grote ploeg een slecht jaar draait, dan kunnen teams als STVV, Charleroi of wij meedraaien. Dat we hoog worden ingeschat is voor mij wel een blijk van respect voor wat we vorig seizoen hebben neergezet", wil Yves Vanderhaeghe niet te hoog van de toren blazen. 

Blijk van respect voor wat we vorig jaar neer hebben gezet

"We hebben vorig seizoen regelmaat in onze prestaties gestoken en willen op dat elan doorgaan. De motor is aangeslagen in play-off 2, nu willen we dat - weliswaar met een andere voorlinie - opnieuw doen. Kansen ontwikkelen doen we al, nu ze nog afmaken."

Stabiliteit is het toverwoord in het Guldensporenstadion: dezelfde trainer als vorig seizoen, nog niet te veel transfers: "De basis is nu misschien toch groter dan vorig jaar. We hebben een volledige ploeg die hier vorig seizoen ook was, al waren sommigen dan misschien uitgeleend. Dat we het seizoen mogen openen op vrijdagavond? Dat is niet zo speciaal. Ik wil altijd winnen, ook op zondagavond."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.