Yves Vanderhaeghe vol lof voor nieuwkomer: "Nieuwe omgeving zal hem deugd doen, want voetballen kan hij" en "Samen met Onyekuru en Sylla lucht in geprezen"


Foto: © photonews 26 juli 2019 15:23

KV Kortrijk deed nog niet al te veel transfers, maar met Eric Ocansey hebben ze wel een goede winger weten binnen te halen bij KAS Eupen. Ook coach Vanderhaeghe ziet het overigens wel zitten met hem.

"Ik ben heel blij dat ik bij KV Kortrijk heb kunnen tekenen", aldus Eric Ocansey. "Na vier jaar bij KAS Eupen was het voor mij wel eens goed om van omgeving te veranderen. Ik voel me hier meteen erg goed en iedereen is hier enorm gemotiveerd om er het beste van te maken."

"Dat geeft mezelf ook meteen een extra boost om me volop te smijten bij deze nieuwe club. Ik ben hier goed ontvangen, de coach geeft me ook vertrouwen. Hij heeft een heel andere stijl dan Makélélé en dat ligt me zeker en vast."

Crème van een jongen, heel goede voetballer

Coach Vanderhaeghe ziet het alvast goedkomen met zijn nieuwkomer: "Hij is heel fris en monter en fysiek is hij zeker klaar. Hij kan heel goed voetballen, dat zie je meteen. Er zijn hier jongens die zich al vijf-zes weken volledig geven, hij is er later bijgekomen. Hij verdient het misschien wel om meteen te spelen, want het is een crème van een jongen."

Op zijn strepen staan?

"Hij heeft de voeten op de grond en is zelfs een beetje bedeesd misschien. Ik denk dat een nieuwe omgeving hem echt deugd zal doen. Hier ziet hij hoe iedereen met elkaar omgaat en misschien krijgt hij zo door dat hij hier ook een persoonlijkheid mag kweken. Ik hoop dat hij op dat gebied nog wat meer op zijn strepen zal staan."

Het zou hem ook kunnen helpen als voetballer, meent Vanderhaeghe: "Hij stond een paar jaar geleden in de spits met Onyekuru en Sylla. Ze werden alle drie de lucht ingeprezen, maar misschien had Onyekuru toen meer ballen aan zijn lijf om zichzelf in de picture te zetten. Over Eric bleef het wat stiller, maar ik heb hem hier al mooie dingen zien doen. Voetballen kan hij en hij heeft ook snelheid."

We spraken uitgebreid met Eric Ocansey. Een interview met hem mag u de komende dagen zeker nog op Voetbalkrant.com verwachten.

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Eupen \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.