Preud'homme over zijn transfers : "we hebben spelers aangetrokken om onze mankementen weg te werken"

27 juli 2019 11:59

Standard was in het begin van de zomer heel actief op de transfermarkt en kon zo al snel zijn kern versterken. Michel Preud'homme opteerde vooral voor jongens die al in onze competitie speelden. Benieuwd hoe zij het zullen doen bij een topclub en hoe ze zullen omgaan met de concurrentie.

Na een degelijk vorig seizoen wist MPH snel wat hij nodig had om zijn ploeg nog te versterken: "We misten spelers die grote afstanden aflegden op het terrein. Ook de kwaliteit van de voorzetten moest omhoog én we misten lengte voorin", legt de T1 uit.

"Goede spelers, die lopen hier voldoende rond. De moeilijkheid bestaat erin om een complementaire kern samen te stellen, door na te denken over hoe ze samen kunnen evolueren."

Op dit ogenblik is de kern veel te groot en dat beseft Preud'homme: "Inderdaad, maar vergeet niet dat we Marin, Djenepo en Luyindama kwijtgeraakt zijn. Dat vang je niet onmiddellijk op. En je moet ook rekening houden met een eventueel vertrek aan het einde van de mercato, waarna je niet meer kan reageren."

Er zal dus concurrentie zijn bij de Rouches, zeker als er niemand meer zal vertrekken. "Dan zal er inderdaad voldoende concurrentie zijn", aldus Preud'homme. "Als de spelers daar niet mee kunnen leven, moet er een oplossing gezocht worden. Maar vergeet niet dat er ook Europese matchen zijn: door de brede kern kan ik dan roteren om zo toch elke westrijd voldoende kwaliteit op het veld te brengen."

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.