Degryse plaatst vraagtekens bij twee jonkies na eerste match van Kompany-tijdperk, ook doelman moet het ontgelden: "Hij heeft een spoedcursus voetenspel nodig"

28 juli 2019 23:59

Anderlecht liet in het eerste kwartier tegen KV Oostende zien tot wat het in staat is als de mayonaise pakt. De Brusselaars kenden echter een serieuze terugval na het tegendoelpunt. Marc Degryse laat zijn licht schijnen op de (mindere) prestaties van enkele spelers.

In Het Laatste Nieuws is Degryse vooral bijzonder hard voor Thomas Didillon. "Ondanks al het positieve wil ik toch een aantal duidelijke vraagtekens plaatsen ­achter sommige jongens."

Spoedcursus voetenspel

"In die manier van voetballen heb je een keeper nodig met ­goede voeten. Die heeft Didillon niet. Ook vorig jaar in de play-offs ging hij een paar keer in de fout. Hij heeft een spoedcursus voetenspel nodig, maar ik betwijfel of hij het ooit zal kunnen."

Jeugd betaalt leergeld

Ook twee jonkies krijgen de wind van voren: "Ook over de wedstrijd van Bornauw was ik niet tevreden. Hij pakt snel geel en flirtte nadien een paar keer met rood." 

"Hij werd vaak op snelheid gepakt en had te veel fouten nodig om stabiliteit uit te stralen. El Kababri is duidelijk geen rechtsachter. Hij werd een paar keer te kijk gezet door een Vargas die verre van fit is." 

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
Reacties.