Kompany blijft rustig na verlies: "Ik had dit voorspeld, maar dit verandert niets, we blijven zo spelen"


Foto: © photonews 28 juli 2019 18:23

"Geen paniek", dat straalde Vincent Kompany uit na de nederlaag tegen KV Oostende. De speler/manager benadrukte nog eens dat de speelstijl die hij voor ogen heeft tijd kost. "Dit is een leerproces."

Kompany verscheen na 1u45 toch bij de verzamelde pers. "Sorry, zeven interviews later...", zuchtte hij. Uiteraard wou iedereen hem spreken. Want een nederlaag in zijn eerste wedstrijd... "Dit was voorspelbaar", opende hij verrassend. "Ik had twee scenario's in het hoofd en spijtig genoeg werd het het tweede."

"Wat ik daarmee bedoel? Kijk, we speelden 20 minuten heel goed, champagnevoetbal eigenlijk. Maar dan wordt die tweede goal afgekeurd en krijgen we direct het deksel op de neus. Dan heb je blijkbaar toch ervaring nodig om te reageren. Maar we gaven vertrouwen aan de ploeg die wel ervaring heeft. We hadden nochtans genoeg kansen om het af te maken."

We gaan dit tot in het extreme doortrekken

Maar dit verandert niets. "We gaan er niet vanaf stappen. Iedereen staat achter de manier waarop we willen spelen. We gaan dit tot in het extreme doortrekken. We gaan op ons gemak de beelden analyseren. Ik kan ook veel laten zien dat positief was."

Maar zijn groep heeft nog te leren. "Ik heb de nadruk gelegd op de duels die we moesten winnen. Als je dominant wil zijn, moet je de duels overal winnen. Door hun ervaring konden ze met wat slimheid de duels winnen."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.