Amper 36,4% speelminuten voor Belgen, Anderlecht de (verrassende?) primus, diverse teams hebben dringend (voetbal)Belgen nodig

29 juli 2019 22:33

Het nieuwe seizoen is begonnen en op speeldag 1 viel meteen op hoe weinig Belgen er ook dit seizoen het mooie weer maken bij sommige ploegen. Hoe erg is het gesteld met de cijfers en wie komt mogelijk in de problemen?

Om te beginnen: we hebben bij het opmaken van onze cijfers gebruik gemaakt van statistieken-sites als Transfermarkt.be. Zij gebruiken voor de Belgen geen voetbalbelgen, terwijl ook vele spelers met een dubbele nationaliteit niet altijd als 'inheemse' speler worden aanzien.

Dat geeft bij sommige teams een lichtjes vertekenend beeld, maar globaal genomen zijn de cijfers wel duidelijk. Amper drie teams gaven op speeldag 1 meer speeltijd aan Belgen dan aan buitenlanders. Anderlecht spande de kroon, ook Waasland-Beveren en KV Mechelen stonden in de unieke top-3.

Gemiddeld genomen was er 36,4 procent speeltijd voor Belgen het afgelopen weekend. Dat is voorlopig in de lijn van de vorige seizoenen in de Jupiler Pro League, al moeten bepaalde ploegen wel nog wat transfers doen. 

Aan de andere kant zijn er dan weer wat teams die misschien vooral nog Belgisch zullen willen inkopen: Gent, Cercle Brugge, Club Brugge, Antwerp, ... Er zijn wel een aantal ploegen waar de spoeling vrij snel vrij dun zou kunnen gaan worden.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.