Liefst 88 'nieuwkomers' op het wedstrijdblad op speeldag 1, wie zette de meeste nieuwe pionnen op het veld?

29 juli 2019 17:45

Het seizoen in de Jupiler Pro League is begonnen met een eerste, erg boeiende speeldag. En dat leverde ook meteen heel wat leuke momenten op met héél wat nieuwkomers.

In totaal stonden er niet minder dan 52 nieuwkomers aan de aftrap bij de eerste speeldag in het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Toegegeven: daar zitten ook een aantal spelers bij die terug zijn gekomen na een huurbeurt en dergelijke meer (Benson, Mboyo, ...).

Maar toch: er zijn ook veel spelers die voor het eerst in actie kwamen voor hun team. Het hield overigens niet op bij de 52 nieuwkomers in de basiself (gemiddeld meer dan 3 per team), want er vielen ook nog eens 18 nieuwkomers in én nog eens 18 anderen bleven de hele match op de bank zitten.

30,6% nieuwkomers

In totaal stonden er zo 88 nieuwelingen op het wedstrijdblad op in totaal 288 spelers, ofwel 30.6%. Het moge duidelijk zijn: de Jupiler Pro League is eens te meer een koop- en verkoophuis geworden, waarin veel spelers een tussenstap zien naar een echt grote competitie.

Cercle Brugge en Zulte Waregem spanden de kroon op speeldag 1 met zes nieuwe mannen tussen de lijnen, terwijl er bij Antwerp, KV Mechelen, STVV en Charleroi tot op heden nog veel minder transferactiviteit was. 

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.