Navas komt met serieuze steek richting Courtois: "Zidane heeft me daarvoor speciaal opgebeld"


Foto: © photonews 30 juli 2019 20:04

Het worden wederom spannende maanden voor Thibaut Courtois. De doelman mist de competitiestart in Spanje door een enkelblessure. Tegelijkertijd claimt Keylor Navas zijn plaats tussen de palen.

Eventjes recapituleren. Thibaut Courtois speelde vorig seizoen het merendeel van de wedstrijd, maar toch moest onze landgenoot Keylor Navas nu en dan - voor in de Champions League en tijdens bekerwedstrijden - zijn ding laten doen. 

Naar het einde van het seizoen toe werd de sfeer tussen de doelmannen iets grimmiger. Er sijpelden geruchten door dat Courtois dit seizoen de onbetwiste nummer één zou zijn, terwijl de Madrileense bestuurskamer niets van zich liet horen. 

“Het is duidelijk wie dit seizoen de nummer één van Real is”, liet Courtois vorige week nog optekenen. Dat was natuurlijk voor de blessure die hij gisteren opliep. 

En nu doet ook Navas er nog een schepje bovenop. “Zinedine Zidane heeft me tijdens de vakantie al opgebeld om te vragen om te blijven”, insinueert de Costa Ricaan in de Spaanse media. Olie op het vuur? 

Zidane heeft me tijdens de vakantie al opgebeld om te vragen om te blijven - Keylor Navas

Het is alleszins zeker dat er net géén duidelijkheid is. Beide doelmannen geloven nog beiden in hun kansen. Voor de sfeer kan het niet bevorderend werken. Al is het wel duidelijk: intrinsiek is Courtois beter dan zijn Costa Ricaanse concullega.

En wat zegt Zidane? 

Ondertussen heeft ook Zidane zelf gereageerd op alle heisa rond zijn doelmannen. "Zegt Courtois dat hij de nummer één is? Dat zullen we wel nog zien. Bij een club als Real Madrid is niemand zeker van zijn plaats."

Primera Division \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.