Bjorn Ruytinx blikt vooruit op de Proximus League

31 juli 2019 17:25

Vrijdag trappen Beerschot en Lokeren de competitie in 1B op gang . Beerschot, Lokeren en OH Leuven lijken de meeste kans op promotie te maken. Al blijft 1B volgens Ruytinx moeilijk in te schatten.

Over de transfers van OH Leuven

“OHL heeft dit seizoen in zijn transfers meer de focus gelegd op kwaliteit dan op kwantiteit, in tegenstelling tot de voorbije jaren. Spelers als Xavier Mercier (foto) en Tom Van Hyfte zijn ervaren mannen die direct inzetbaar zijn en die bovendien de competitie kennen… Een enorm voordeel. Ik verwacht trouwens ook dat er de komende weken nog enkele nieuwe gezichten zullen arriveren. Sowieso zal OHL gewapend zijn om een sterk seizoen te spelen.”

Titelfavoriet

“Ik denk aan het drietal Beerschot, Lokeren en Oud-Heverlee Leuven. Al moet Lokeren het zeker niet te gemakkelijk opvatten: ze hebben een volwaardige 1A-ploeg, maar het is in het verleden al gebleken dat dit niet altijd een voordeel is. Ze mogen niemand onderschatten en ze hebben ook weinig tot geen spelers met ervaring in 1B, wat toch een aderlating is.”

Revelaties

“Ik verwacht toch wel wat van Virton. Voor velen een onbekende ploeg, maar ze hebben toch sterk ingekocht. Met mannen als Guillaume François hebben ze toch wel wat ervaring in huis. Ook van Union verwacht ik dit jaar weer mooie dingen. Hoe ze het telkens doen, weet ik niet, maar ze vinden elk jaar wel een of ander goudhaantje. Dat zal hen ook dit jaar weer wel gelukt zijn.”

Speler om naar uit te kijken

“Ik ben benieuwd naar onze spits Thomas Henry (foto). Ik ben onder de indruk van hem: hij liet in de voorbereiding heel mooie dingen zien. Aan hem om te bevestigen in de competitie.” De 24-jarige Henry maakte afgelopen winter de overstap van Tubeke naar OH Leuven. Hij scoorde 13 doelpunten in 23 matchen in de Proximus League vorig seizoen.

Beker van België \\ Sporting Hasselt
 
 
 
Reacties.