Deli en Okereke maakten al indruk: hoe zijn hun transfers tot stand gekomen?

31 juli 2019 15:30

Er zijn meerdere nieuwkomers die het op de openingsspeeldag in 1A meteen heel goed gedaan hebben. Simon Deli en David Okereke van Club Brugge waren zeker bij de uitblinkers. De ene een verdediger die overkwam uit Praag, de andere een aanvaller die weggeplukt werd bij Spezia.

Philippe Clement geeft inkijk in hoe de belangstelling van blauw-zwart voor beiden is ontstaan. Te beginnen met Deli. "Aan onze eerste ontmoeting heb ik niet zo'n goede herinnering. Hij is in het oog gesprongen toen hij vorig seizoen met Slavia Praag in de Europa League speelde en in Genk kwam winnen. Door toedoen van het vertrek van Denswil was er bij ons een gat ontstaan. Ik wilde daar iemand zetten."

Van Rumst geeft de aanzet

De zoektocht kon vervolgens volop beginnen. "Johan Van Rumst is dan met de naam Deli op de proppen gekomen. Ik was er meteen van overtuigd dat dit een goede oplossing kon zijn. We hebben samen gezeten met de scouts en zijn hem gaan bekijken. Zo gaat dat bij Club Brugge: we laten de scouts hun analyses maken en bespreken het allemaal samen."

Zoals Samatta

Ondanks aardig wat concurrentie wist Club Deli te overtuigen. "Ik ben blij dat we iemand als hem konden binnenhalen, want er was heel veel interesse." En dan David Okereke, wat voor een voetballer is dat juist? "Hij is iemand met veel kwaliteiten. Een jonge speler die niet alleen met zichzelf bezig is. Hij denkt aan het juiste voor de ploeg, hij is iemand die doelgericht kan zijn. Een type zoals Samatta."

Dat hij zo nadrukkelijk meedenkt, kan Clement enorm bekoren. "Ik ben uiteraard heel blij met hem, want dit is een profiel waar heel wat ploegen geïnteresseerd in waren. Het is goed dat hij naar Club is kunnen komen. Hij had ons voetbal ook gevolgd. Hij wist welke rol ik voor hem in gedachten had. Dat is een extra stimulans."

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.