Prono van de redactie: 8. Roeselare: een vogel voor de kat in 1B?

31 juli 2019 14:35

Komend weekend start ook in 1B de competitie. Wij stellen in de loop van de volgende dagen de acht ploegen aan u voor. Vandaag: KSV Roeselare.

Amper twee seizoen geleden streed Roeselare nog tegen Antwerp in de finale om promotie naar de Jupiler Pro League. Vorig seizoen was het de ambitie om Play-Off 2 te halen. Dit leek lange tijd onhaalbaar, maar door een knappe reeks in het tweede gedeelte van het seizoen kwam Roeselare er nog heel dicht bij. Ze haalden het net niet, en moesten zelfs nog knokken om het behoud te verzekeren.

CEO Brian Tevreden kondigde in het tussenseizoen heel wat verandering aan binnen de club. Daar is vooralsnog bijzonder weinig van te merken. Sterker nog: na amper negen maanden heeft Tevreden de club alweer verlaten. Hij bood eerder deze week zijn ontslag aan.

Wie wordt T1?

Zo zit Roeselare zonder CEO, maar ook zonder T1. Voorlopig is het assistent-trainer David Colpaert die de sportieve leiding in handen heeft. Ook op het gebied van inkomende transfers, is het windstil in Roeselare: er werd nog geen enkele transfer gerealiseerd.

Aan uitgaande transfers geen gebrek: zo zien we Stijn De Smet, Shun Ballegeer, Fazli Kocabas, Marko Maletic, Baptiste Schmisser, François Kompany, Ben Yagan (foto), Gino Van Kessel, Mael Lepicier, Thibaut Van Acker, Kjetil Borry en Guy Dufour komend seizoen niet meer aan het werk op Schiervelde.

Met hun heel smalle kern (14 spelers + 5 doelmannen) lijken ze op dit moment niet gewapend voor de competitiestart in 1B. Ook het ontbreken van een T1, al lijkt die er een dezer dagen eindelijk aan te zullen komen, spreekt zeker niet in hun voordeel. Neem daarbij nog de geruchten van financiële problemen en het wordt duidelijk waarom KSV Roeselare als degradatiekandidaat beschouwd wordt.

"Dit Roeselare is zeker een degradatiekandidaat " - Jürgen Sierens

Ook oud-doelman Jürgen Sierens stelt zich alvast veel vragen bij de huidige gang van zaken in Roeselare: “Het is in feite een absurde situatie. Het is stil en het blijft maar stil, ook de spelers stellen zich vragen. Ik weet niet wat de bedoeling van de club is, maar het lijkt wel alsof er geen ruggengraat is in de club, een totaal gebrek aan visie. Ik hoop echt dat ik mis ben, maar dit Roeselare is zeker een degradatiekandidaat.”

 

Bart Vandenbussche

2e klasse \\ Roeselare
 
 
Reacties.