Beerschot en Lokeren beschouwen voor op 1B: "Hij kan de motor van onze groep worden" en "Uitspraak BAS?"

01 augustus 2019 09:41

Beerschot en Sporting Lokeren openen op vrijdagavond 1B met een heuse topper, want de twee ploegen lijken de topfavorieten om kampioen te worden. Wat denken de coaches van die openingskraker?

Het wordt 'Propere Vrijdag' op het Kiel met het duel tussen Beerschot en Sporting Lokeren, twee teams die op 1A hadden gehoopt, maar uiteindelijk door de uitspraak van het BAS toch in 1B voor promotie moeten proberen te zorgen.

"We zijn altijd uitgegaan van 1B, al de rest was surplus", aldus Glen De Boeck over de zaak in Het Laatste Nieuws. "Onze focus lag op het sportieve. Ik hoop dat Jelle Van Damme zijn stempel kan drukken zoals bij Antwerp, dan gaat iedereen daarvan profiteren. Hij kan de motor van onze groep worden."

Topfavoriet?

De coach van Sporting Lokeren ziet in zijn team wel niet de favoriet voor het kampioenschap: "Beerschot, Union en OH Leuven hebben een groter budget", merkt hij op. "Maar we hebben een team dat bovenaan mee kan doen. Beerschot is voor mij de topfavoriet."

Stijn Vreven van zijn kant mildert: "We gaan ons niet wegsteken, maar ik hou ook rekening met Lokeren, Union, OH Leuven en Westerlo. Er zijn meerdere clubs die openlijk mikken op promotie, dus er gaan er straks veel ontgoocheld zijn."

Aernout Van Lindt

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Beerschot
 
 
Reacties.