OHL haalt het dankzij een doelpunt in de slotfase

03 augustus 2019 18:53

OHL is met de schrik vrijgekomen. Ze wonnen met 1-0 van Virton. OH Leuven wordt getipt als één van de titelfavorieten, maar dan zal het de komende wedstrijden toch uit een ander vaatje moeten tappen.

De wedstrijd begon aan een rustig tempo, maar na zes minuten was er toch een eerste kans voor de bezoekers. Jordanov kwam knap naar binnen, maar zijn poging was te zwak om Henkinet te verontrusten.

Virton werd daarna wel sterker en OHL had niet direct antwoorden op het vlotte aanvalsspel van de bezoekers. Couturier had de kans om de bezoekers op voorsprong te brengen, maar zijn kopbal ging tegen de lat.

Virton kreeg daarna nog een goede kans, maar dan kwam OHL beter in de wedstrijd. Mercier toonde zijn creativiteit en had een leuke steekbal in huis voor Henry, maar Moris was sneller op de bal.

Net voor de rust was het al OHL wat de klok sloeg. Aguemon zette Moris tot tweemaal toe aan het werk, maar de doelman had geen problemen met die schoten. Mercier was nog het dichtste bij een doelpunt na een heel knappe lobpass van Keita, maar hij miste oog in oog met Moris. Daardoor gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand naar de kleedkamers.

Tweede helft

De tweede helft was zeer slordig van beide ploegen. Er was wel een moment van discussie toen Duplus zich goed kon doorzetten op de rechterkant. Zijn voorzet ging echter tegen de arm van een Virton-verdediger. De ref zag er echter geen graten in en dus werd er geen strafschop gegeven.

Veel kansen waren er niet, maar toen Van Hyfte en Kehli in het veld kwamen voor OHL, begon het beter te lopen voor de thuisploeg. Kehli trapte een bal net over en Henry knikte een bal naast.

Dan toch in de slotfase

Tien minuten voor tijd was het dan toch raak voor OHL. Kehli trapte de bal in één tijd in de verste hoek, maar zijn goal werd afgekeurd. Toch wist de thuisploeg het laken nog naar zich toe te trekken. In de absolute slotfase had spits Henry een goed schot in huis en die ging overhoeks binnen. 1-0 was ook meteen de einduitslag. Een goede start voor OHL.