Xian Emmers heeft geen spijt van Italiaans avontuur : "Ik moest op fysiek vlak sterker worden"

03 augustus 2019 13:03

De 20-jarige middenvelder Xian Emmers heeft op jonge leeftijd al een atypisch parcours afgelegd. Via de jeugd van KRC Genk vertrok hij naar het grote Inter Milaan. Na vijf seizoen Italië is hij nu terug in België. Hij hoopt bij Waasland-Beveren de nodige ervaring op te doen.

Op amper 15-jarige leeftijd verliet hij Genk en trok hij naar Inter Milaan. Xian Emmers legt in Gazet van Antwerpen uit waarom hij dat deed: “Bij Genk genoot ik een heel technische opleiding, maar op fysiek vlak moest ik nog veel bijleren. Hiervoor leek Inter mij de beste keuze, omdat in Italië de focus ligt op tactiek en fysiek. Het heeft me ook persoonlijk vlak geholpen: Ik blijf van nature een verlegen persoon, maar ik ben in Italië helemaal opengebloeid.”

Na vijf jaar Italië was de tijd rijp voor een terugkeer naar België. “Ik kom terug in mijn vertrouwde omgeving terecht”, aldus Emmers. “Trainer Adnan Custovic liet onmiddellijk merken dat hij mij er écht graag bij wilde hebben. Dat was een van de voornaamste redenen dat ik voor Waasland-Beveren koos. De integratie verloopt hier erg goed, ik ben hier heel goed ontvangen. Ik wil zo veel mogelijk minuten vergaren op het hoogste niveau en een meerwaarde worden voor deze ploeg.”

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ Antwerp \\ Inter Milaan \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.