Guardiola voorspelt titelrace met vele kanshebbers na Community Shield: "Goed om hen nu al tegen te komen"


Foto: © Photonews 04 augustus 2019 20:01

Pep Guardiola heeft er alweer een trofee bij. De Spanjaard blijft de prijzen opstapelen als trainer bij Manchester City. De Blues trokken aan het langste eind in de Community Shield, al ging Liverpool wel pas voor de bijl na penalty's.

"De wedstrijd heeft veel van ons gevergd", zei Guardiola op de persconferentie na de Community Shield. "We hadden twee kansen op 0-2, maar konden de wedstrijd nadien niet meer controleren. Liverpool was in de laatste twintig minuten de betere. Het was een boeiende match, met kansen aan beide kanten." 

Ook de start van de Premier League komt er binnenkort aan. Vorig seizoen werden Liverpool en City gescheiden door één schamel puntje. "Ik denk niet dat we zoals vorig seizoen slechts met twee titelkandidaten zullen zijn. Er zullen veel titelkandidaten zijn dit jaar", denkt Guardiola.

Liverpool zal waarschijnlijk wel weer een stevige challenger zijn. De City-manager is wel blij de Reds al eens partij te kunnen geven in een officiële match. "Het is goed om hen nu tegen te komen, zodat we zien hoe goed voorbereid we moeten zijn om hen te kunnen verslaan."

Premier League \\ Liverpool FC \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.