Davies is opvallend mild voor jeugdig Anderlecht en gaat dieper in op niet-selectie Bornauw en Cobbaut


Foto: © photonews 04 augustus 2019 22:36

Anderlecht heeft ook in zijn tweede competitiewedstrijd niet van de overwinning kunnen proeven. Coach Simon Davies was enerzijds ontgoocheld over het resultaat, maar vond de prestatie anderzijds ook hoopgevend.

De Engelsman blijft opvallend positief voor zijn jongens na het magere gelijkspel bij Moeskroen. 

"In de eerste helft hadden we veel balbezit en enkele goeie kansen, maar die hebben we jammer genoeg niet kunnen verzilveren. De tweede helft liep een stuk meer gelijkopgaand, maar ik ben blij met de clean sheet voor zo’n jong team. Het was een goeie prestatie van de jongens."

Ik ben blij met de clean sheet voor zo’n jong team. Het was een goeie prestatie van de jongens."

"De 1 op 6 is geen ontgoocheling, we geloven in de manier waarop we spelen. Natuurlijk gaan er vragen komen als de resultaten uitblijven, maar we kunnen alleen maar verbeteren en blijven vechten. We moeten blijven kansen creëeren en dan zullen we ze wel eens afmaken."

Niet afgeschreven

Opvallend was dat Bornauw, El Kababri en Cobbaut verdwenen uit de basiself in tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen Oostende en behoorden zelfs niet tot de selectie: "We spelen met de spelers die het best onze filosofie kunnen naleven. Het is echter nog vroeg in het seizoen en we trekken door niemand een streep. De keuzes die we maakten leken ons vandaag ok."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.