jeugdspelers Manchester City kiezen volop voor de Belgische competitie: een overzicht

05 augustus 2019 18:17

Waasland-Beveren zou rond zijn met een nieuwe speler. Thomas Agyepong wordt geleend van Manchester City, maar Waasland-Beveren heeft wel een aankoopoptie. Agyepong is niet de enige speler van Manchester City dat voor de Belgische competitie kiest dit seizoen. Een overzicht:

Toen bekend werd dat Vincent Kompany naar Anderlecht ging, kwamen er ineens heel wat geruchten dat hij wat jeugdspelers zou meebrengen. Toch was het Zulte Waregem dat als eerste zaken deed met Manchester City.

Ze haalden namelijk Cameron Humphreys weg bij City. Humphreys speelde bij de beloftenploeg van de Engelse topclub en mocht twee keer invallen bij de A-ploeg. In tegenstelling tot de andere spelers, is Humphreys niet verhuurd, maar is hij aangekocht door Zulte Waregem. De verdediger tekende een contract voor drie seizoenen. 

Palaversa

Dan was KV Oostende aan de beurt. De kustploeg wist Palaversa te lenen van Manchester City. Palaversa is een Kroatische middenvelder en begon zijn carrière bij Hajduk Split. Aan die club werd hij vorig seizoen uitgeleend door City, maar nu is het dus tijd voor een uitdaging in België.

KV Oostende kreeg geen aankoopoptie, want Manchester City wil hem absoluut niet kwijt. Het is een centrale middenvelder met een geweldige visie en een goede passing. Dat heeft hij te voorbije twee wedstrijden al laten zien. 

Sandler

En dan is er natuurlijk ook nog Anderlecht. Zij haalden Sandler binnen. Hij wordt gezien als een enorm talent en speelde ook al in de Eredivisie bij Zwolle. Hij maakte ook al zijn debuut voor de A-ploeg van Manchester City.

Sandler is een centrale verdediger, maar hij kan ook spelen als defensieve middenvelder. Zijn passing is een enorme troef, want hij zou beter kunnen uitvoetballen dan Virgil Van Dijk. Alleen is er verdedigend nog wel wat groeimarge.

Agyepong

En dan is er nu ook nog Agyepong. De flankaanvaller is al de achtste versterking van Waasland-Beveren. Het is een talentvolle flankaanvaller en hij speelde al bij Twente, NAC en Hibernian. Hij wordt bij de Wase club gezien als de ideale vervanger voor Ampomah. 

Nils Wens

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende \\ SK Beveren
 
 
Reacties.