Lestienne: "Samenwerking met Mbaye Leye doet me goed"


Foto: © photonews 05 augustus 2019 08:50

Het werd gisteren een deugddoende avond voor Standard en Maxime Lestienne. Met een doelpunt en een assist had hij een groot aandeel in de zege van de Rouches tegen Zulte Waregem.

Maxime Lestienne vierde zijn doelpunt, de 2-0, nauwelijks: "Ik was nochtans heel blij dat ik kon scoren, zeker na mijn gemiste kans in het begin van de wedstrijd... maar ik dacht eigenlijk dat ik buitenspel stond. Ik was dus opgelucht toen de ref het doelpunt goedkeurde."

Trainer Michel Preud'homme heeft veel opties voorin, en Lestienne beseft dit maar al te goed: "Als ik mijn plaats in de basis wil behouden, moet ik élke match 100% gaan. Maar dat is positief voor iedereen, want we zullen iedereen nog nodig hebben in het seizoen", beseft de ex-speler van Club Brugge.

Ik dacht dat ik buitenspel stond

Zelfs Carcela keek niet op een inspanning in de pressing. "De coach vraagt aan iedereen om ook defensief zijn steentje bij te dragen. En dat doen we momenteel heel goed.'

Toch is het voornamelijk in balbezit dat de kwaliteiten van Lestienne het best tot zijn recht komen. En daarbij is de rol van Mbaye Leye niet te onderschatten: "De aanvallers trainen vaak apart met Mbaye Leye en dat doet ons goed. Hij praat zeer veel met ons en weet ons te motiveren. Hij geeft me veel goede raad én kan het overbrengen. Ik ben heel bij dat ik kan leren van hem", aldus Lestienne.

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.