Nasri verklaart niveaudaling na rust: "De moraal is er bij de jonge gasten misschien iets sneller uit" en "We hebben nood aan een nummer negen"

05 augustus 2019 14:55

Samir Nasri viel kort na rust in tegen Moeskroen om wat meer schwung te brengen in het steriele spel van Anderlecht in de tweede helft. Tevergeefs, de Brusselaars konden, net als tegen Oostende vorige week, de bakens niet verzetten.

Nasri heeft tonnen ervaring en kon na de wedstrijd al vlug de vinger op de zere wonde leggen: "We hebben ons eerste punt gepakt van de competitie, niet onbelangrijk na de nederlaag vorige week."

"Het ging iets beter qua spel. In de laatste meters van het spel ontbreken we nog dat tikkeltje vernuft. Dat gaat tijd vergen, de spelers moeten zich nog aanpassen aan het systeem. We zijn op de goede weg en we hopen dat de déclic er vrijdag komt" (in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen-red.).

"Het ging iets beter qua spel. In de laatste meters van het spel ontbreken we nog dat tikkeltje vernuft

Ervaring en nieuwe spits

Nasri hoopt dat een overwinning de paars-witte trein op de rails zal krijgen: "We spelen met weinig ervaren spelers en de moraal is er bij de jonge gasten misschien iets sneller uit. We hebben ook nood aan een nummer negen."

"Eens we winnen zal de dynamiek van de groep verbeteren. Als we één van onze kansen afmaken in de eerste helft is het een heel andere match. Dan moet de tegenstander komen en krijgen we meer ruimte."

De moraal is er misschien iets sneller uit bij die jonge gasten. Eens we winnen zal de dynamiek van de groep verbeteren

Bijna titularis

Nasri lijkt zelf nog niet helemaal op topfit, maar wil gestaag groeien naar zijn topvorm: "Ik kan bijna aan de match starten, maar we zijn voorzichtig. Vorig seizoen had ik drie opeenvolgende blessures dus werken we traag maar zeker naar mijn beste vorm toe."

"Het Belgisch kampioenschap is lang en het zwaartepunt ligt in de play-offs. Het belangrijkste voor mij is de matchen afwerken zonder blessures op te lopen. Ik wil zo snel mogelijk klaar zijn, maar zonder gekke dingen te doen."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.