"Redelijk schokkend": Beerschot-spelers en trainer slaan bladzijde 'Propere Handen' zachtjes aan om


Foto: © photonews 05 augustus 2019 17:04

Ook in 1B is het voetbalseizoen ingezet en zo ligt Operatie Propere Handen toch enigszins achter om. Het is een hoofdstuk waar men bij Beerschot nog wel geregeld zal naar verwijzen, maar spelers en trainer hebben het toch achter zich gelaten. Wegens geen andere keuze.

De uitspraak van het BAS was ongetwijfeld even slikken. "We hebben het gehoord op stage. We zaten zo toch twee, drie dagen alleen en hadden geen druk van buitenaf. Dat hielp al veel. We zijn dan wel even bij elkaar gekropen en hebben het besproken. In ons achterhoofd hielden we wel dat het 1B kon zijn",  vertelt doelman Mike Vanhamel hoe het aankwam bij de spelersgroep.

Maar gedane zaken nemen geen keer. "Je kunt er ook niet te veel op terugkomen. Het is ook de laatste keer dat ik er wil over spreken." Al blijft het wel zo dat zeker eind vorig seizoen er een groot vermoeden was dat KVM zou degraderen. "Als de feiten op tafel liggen en alles is bewezen, is het redelijk schokkend dat het niet gebeurt. Nu focussen we volledig op dit seizoen."

Voetbal op eerste plaats

Beerschot liet voorbije vrijdag het voetbal zegevieren door zelf een dominante prestatie neer te zetten tegen Lokeren. "Het was absoluut tijd dat het voetbal nog eens op de eerste plaats kwam. Vanaf het moment dat we de uitspraak hoorden, hebben we ons gericht op de competitie en op onze job. Daardoor speelden we ook een vrij goede voorbereiding en gelukkig hebben we die lijn kunnen doortrekken", stelt trainer Stijn Vreven vast.

1e klasse B \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.