Vincent Euvrard is niet tevreden met wat hij toen zag: "Het was niet scherp genoeg"

05 augustus 2019 22:11

Het voorbije weekend is de competitie gestart in 1B. OHL wist, dankzij een doelpunt in de slotfase, te winnen van promovendus Virton. OHL-trainer Vincent Euvrard zag dat vooral de eerste helft moeilijk verliep.

Euvrard was niet tevreden met de eerste 20 minuten. "Ik denk dat we heel slecht aan de wedstrijd begonnen. De eerste 20 minuten wilden we hoog druk zetten, want Virton is een goed voetballende ploeg, maar het lukte niet om ze vast te zetten. De druk was niet scherp genoeg."

Ook voetballend wilde het niet lukken bij OHL. "Als we zelf de bal hadden, speelden we ze na twee of drie passen al terug kwijt. Onze aanvallen vergden ook veel energie. Er waren niet veel kansen in die fase, maar we moesten wel een kopbal op de lat weggeven."

Tactische wijziging

Na 25 minuten besloot Euvrard om het over een andere boeg te gooien en dat werkte. "We wisselen naar drie middenvelders en twee aanvallers en dan vonden we Mercier meer tussen de lijnen. We kregen ook meer grip op de wedstrijd en in het laatste kwartier van de eerste helft kregen we veel kansen."

Tweede helft

Over de tweede helft was Euvrard tevreden. "We zijn op het elan van het laatste kwartier verder gegaan en dan besloten we ook nog om van vijf verdedigers naar vier verdedigers te gaan, zodat we iemand extra hadden in offensief opzicht."

Voor Euvrard was het een verdiende overwinning. "Alles bij elkaar denk ik dat het een verdiende overwinning is. We hebben een penalty niet gekregen en een doelpunt werd afgekeurd, maar dat laatste was terecht. Henry kopte ook nog net over dus de overwinning is verdiend.

Toch is er volgens de trainer nog wel wat werk. "Ik wil mijn ploeg toch op een ander niveau zien spelen en er is nog wel wat werk voor de boeg om dat niveau te halen. Ik vind het wel bewonderenswaardig dat we als team samen zijn gebleven en zijn blijven knokken om de drie punten thuis te houden."

1e klasse B \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.