Antwerp komt waarschijnlijk toch met de schrik vrij, Waasland-Beveren dient geen klacht in

06 augustus 2019 06:40

Zondagavond viel bij Antwerp de jonge Robbe Quirynen in. Die wissel leek voor een serieuze kater te zorgen, maar zo ver lijkt het dan toch niet te komen.

Quirynen stond namelijk niet op het wedstrijdblad, een grote flater en in principe een forfaitnederlaag. Zowel Antwerp als Waasland-Beveren reageerden op de zaak.

“De club stelt vast dat het wedstrijdblad niet volledig was ingevuld, maar dat de invalbeurt van 12 minuten geen enkele invloed heeft gehad op het finale resultaat. Als club en in het algemene belang van het Belgische voetbal wensen we dat de sportieve ethiek primeert”, klonk het bij Antwerp. 

"Geen juridische steekspellen"

Hoewel ze bij Waasland-Beveren nog van plan leken om voor de groene tafel de drie punten te halen, kwamen ze daar maandagavond op terug: "Wij zijn niet de club die beter wil worden van juridische steekspellen tegen collega-clubs, in tegenstelling tot wat ­verschillende andere clubs gedaan hebben de voorbije maanden. Indien Antwerp gestraft wordt voor de blunder, is dat enkel en alleen een gevolg van het reglement van de ­Voetbalbond. Het is dus dan ook hun verantwoordelijkheid om die ­evaluatie te maken. Wij willen als club keihard blijven werken om sportief sterker te worden”, aldus het communiqué.

Of Waasland-Beveren ook echt aanspraak kon maken op de punten was nog maar de vraag. In het verleden velde de Geschillencommissie van Hoger Beroep van uiteenlopende vonnissen. 

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Antwerp \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.