Vlap legt pijnpunt bij Anderlecht bloot, maar slaat ook mea culpa: "Daar kijk ik ook naar mezelf en dat was niet voldoende"


Foto: © photonews 06 augustus 2019 12:18

Michel Vlap speelde een eerder anonieme wedstrijd in Moeskroen. De Nederlander moet, net als de rest van het elftal, duidelijk nog wennen aan het nieuwe spelsysteem van architect Vincent Kompany.

De gemiddelde leeftijd van het paars-witte elftal was tegen Moeskroen nog lager dan dat van op de openingsspeeldag tegen Oostende. Logisch dus dat het team groeipijnen vertoont, al weet Vlap dat geduld en Anderlecht normaliter niet rijmt. 

Leergeld

"Je kan er niet in één keer staan met een jong team met enkele jongens die dit seizoen voor het eerst prof zijn", beseft Vlap. "Die jongens moeten groeien en het is mooi dat die youngsters erdoor komen, dat is ook waar Anderlecht voor staat."

Je kan er niet in één keer staan met een jong team met enkele jongens die dit seizoen voor het eerst prof zijn"

"Maar het klopt ook dat we punten moeten pakken. De resultaten moeten er snel komen." Punten kunnen er pas gepakt worden als er gescoord wordt, ligt daar het grote euvel van dit Anderlecht? 

Scorend vermorgen opkrikken

"Het maakt niet uit wie er in de spits staat. We komen waar we moeten zijn, maar moeten dodelijker worden rondom de zestienmeter. Daar kijk ik ook naar mezelf, dat was niet voldoende."

We moeten dodelijker worden rondom de zestienmeter. Daar kijk ik ook naar
mezelf, dat was niet voldoende."

Geen fysiek probleem

De terugval van het elftal na rust, net als tegen Oostende, was opnieuw frappant. Amuzu en Doku zaten door hun beste krachten heen en ook Sandler en Nasri ogen niet topfit. Is er sprake van een fysiek probleem bij paars-wit?

Sandler gaf na de wedstrijd aan het laatste kwartier last te hebben van krampen

"Het team is volgens mij fysiek klaar, al zat ik wel nog met krampen op het einde, maar die waren incidenteel. Het is gewoon een heel jong team. Als de puzzel ineen gaat vallen, zullen er mooie dingen onstaan."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.